Apakah Tanda Kepercayaan Ulasan Authentic Bazaarvoice?

Tanda Amanah Ulasan Authentic Bazaarvoice ialah simbol dedikasi syarikat terhadap maklum balas pengguna yang sahih berkenaan produk dan perkhidmatannya.

Tanda Amanah juga merupakan isyarat kepada pengguna bahawa kandungan ulasan yang mereka lihat dilindungi – oleh pihak ketiga yang neutral – dengan teknologi pengesanan penipuan yang canggih dan amalan terbaik yang terkemuka di industri.

Apakah maksud ini kepada saya?

Kami tahu kepercayaan yang diberikan pengguna dalam penilaian dan ulasan terikat terus dengan keaslian. Itulah sebabnya, di Bazaarvoice, kami telah menjadikan misi kami untuk melindungi ketulenan ulasan yang orang ramai bergantung untuk membuat keputusan pembelian termaklum. Kami percaya bahawa ulasan harus mewakili pendapat yang tulen, tidak berat sebelah dan telus tentang pengalaman pengarang dengan produk atau perkhidmatan.

Apakah Dasar Ketulenan Bazaarvoice?

Dasar Ketulenan kami adalah tentang memastikan pengguna yakin mereka boleh mempercayai ketulenan ulasan yang mereka temui setiap hari di seluruh web di tapak yang membawa Tanda Kepercayaan Ulasan Sahih.

Dasar ini telah digunakan sebagai model untuk garis panduan ketulenan WOMMA dalam Kod Etikanya. Bazaarvoice juga merupakan peserta utama dengan AFNOR di Eropah, membantu mencipta peraturan yang mengawal kandungan yang dijana pengguna, termasuk proses pensijilan.

Kami menyokong Dasar Ketulenan kami dengan:

  • Teknologi pengesanan penipuan yang terkemuka dalam industri yang membolehkan kami mengenal pasti sumber penyerahan semua ulasan;
  • Algoritma yang canggih, keupayaan memberi amaran dan penapisan yang membolehkan pasukan penyederhanaan kami mengenal pasti, membenderakan dan melaporkan kandungan yang mencurigakan; dan
  • Pasukan penganalisis yang berdedikasi yang memantau ulasan yang mencurigakan untuk menentukan kesahihannya.

Dasar Keaslian Bazaarvoice mempunyai tiga kriteria utama yang mesti dipenuhi untuk kandungan semakan sahih yang dipaparkan di tapak web pelanggan Bazaarvoice:

Bebas daripada penipuan dan spam

Usaha yang munasabah secara komersil diambil untuk membantu menghalang penyerahan kandungan penipuan daripada mana-mana sumber penyerahan. Ini boleh termasuk tingkah laku yang mengganggu atau ‘trolling’, mesej komersial, penyerahan automatik (cth. bot dan skrip), kandungan yang tidak sah atau merendahkan martabat pesaing pelanggan dan promosi diri.

Bebas daripada suntingan, klasifikasi dan pengubahan

Ulasan tidak diubah dalam apa cara sekalipun oleh sesiapa selain pengarang asal — termasuk pembetulan untuk ejaan atau tatabahasa. Ulasan tidak ditapis, diedit atau dipadamkan hanya kerana ia negatif atau dinilai lebih rendah.

Telus

Kami tidak membenarkan syarikat meminta ulasan positif secara langsung. Jika pengguna ditawarkan wang atau bahan promosi (seperti diskaun atau kupon) sebagai pertukaran untuk memberikan ulasan yang tidak berat sebelah, maka semakan mesti mengambil kira fakta ini.

Selanjutnya, pekerja dan vendor organisasi tidak boleh menyerahkan kandungan tanpa mendedahkan hubungan mereka dengan produk atau perkhidmatan.

jilat di sini untuk butiran lanjut tentang Bazaarvoice Authenticity Policy »