Што е ознаката за доверба на автентичните критики на Bazaarvoice?

Ознаката за доверба на автентичните осврти на Bazaarvoice е симбол на посветеноста на компанијата на автентичните повратни информации од потрошувачите во однос на нејзините производи и услуги.

Ознаката за доверба е исто така сигнал до потрошувачите дека содржината на прегледот што ја гледаат е заштитена – од неутрална трета страна – со софистицирана технологија за откривање измами и најдобри практики во индустријата.

Што ми значи ова?

Знаеме дека довербата на потрошувачите во оценките и рецензиите е директно поврзана со автентичноста. Затоа, во Bazaarvoice, ја поставивме нашата мисија да ја заштитиме автентичноста на прегледите од кои луѓето зависат за да донесат информирани одлуки за купување. Сметаме дека прегледите треба да претставуваат вистинско, непристрасно и транспарентно мислење за искуството на авторот со производ или услуга.

Што е политиката за автентичност на Bazaarvoice?

Нашата политика за автентичност е да се осигураме дека потрошувачите се уверени дека можат да веруваат во автентичноста на прегледите со кои се среќаваат секој ден на веб-локациите што го носат знакот за доверба за автентични прегледи.

Политиката се користи како модел за упатствата за автентичност на WOMMA во нејзиниот етички кодекс. Bazaarvoice е исто така водечки учесник со AFNOR во Европа, помагајќи да се создадат правила за управување за содржини генерирани од корисници, вклучително и процес на сертификација.

Ја поддржуваме нашата политика за автентичност со:

  • Водечка во индустријата технологија за откривање измами што ни овозможува да го идентификуваме изворот на поднесување на сите рецензии;
  • Софистицирани алгоритми, можности за предупредување и филтрирање кои им овозможуваат на нашите модераторски тимови да идентификуваат, означат и пријавуваат сомнителна содржина; и
  • Посветен тим на аналитичари што ги следи сомнителните прегледи за да ја утврди нивната автентичност.

Политиката за автентичност на Bazaarvoice има три главни критериуми што мора да се исполнат за автентична содржина за преглед прикажана на веб-страниците на клиентите на Bazaarvoice:

Ослободени од измами и спам

Се преземаат комерцијално разумни напори за да се спречи поднесувањето на лажни содржини од кој било извор на поднесување. Ова може да вклучува нарушување или „тролање“ однесување, комерцијални пораки, автоматизирани поднесоци (на пр. ботови и скрипти), нелегитимна или понижувачка содржина од конкурентот на клиентот и самопромоција.

Ослободени од уредувања, класификација и измена

Прегледите не се менуваат на кој било начин од никој друг освен од оригиналниот автор – вклучувајќи корекции за правопис или граматика. Прегледите не се филтрираат, уредуваат или бришат само затоа што се негативни или се пониски оценети.

Транспарентен

Не дозволуваме компаниите директно да бараат позитивни критики. Ако на потрошувачите им се нудат пари или промотивен материјал (како попусти или купони) во замена за давање непристрасен преглед, тогаш прегледот мора да го забележи овој факт.

Понатаму, вработените и продавачите на организацијата не смеат да поднесуваат содржина без да ја откријат нивната врска со производот или услугата.

Ве молиме кликнете овде за повеќе детали за Bazaarvoice Authenticity Policy »